Attrahera och rekrytera mångfald?

– Kvalitetssäkrad Rekryteringsprocess

Kvalitetssäkrad rekryteringDu får kunskap i hur en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess går till och vi guidar dig genom processens tio steg; från utlysning till anställning. Dessutom får du inblick i hur olika fall bedöms i praxis, den senaste forskningen samt verktyg och metod för att lyckas med en kompetensbaserad och likabehandlande rekrytering.

Förutsatt att du vill ha mångfald i din verksamhet ger vi dig verktygen för att anställa rätt kandidat genom en teoretisk kunskapsdel för att du sedan ska kunna tillämpa dina kunskaper i praktiken. Var med och se hur dina referensramar vidgas, dina kunskaper ökas och lyckas med att rekrytera utifrån en kompetensbaserad och likabehandlande rekrytering för ökad mångfald, inkludering och hållbar verksamhetsutveckling.

Du får veta vilka fördelar som ligger i att rekrytera mångfald och hur du kan bli en attraktiv arbetsgivare som når nya kunder och marknader till följd av mångfaldsrekrytering. Vi diskuterar de möjligheter och utmaningar som finns.

Kursmål: Efter seminariet kommer du att ha fått kunskap om fördelarna med mångfaldsrekrytering och om hur man attraherar och rekryterar mångfald. Du kommer även att ha fått omsätta det i praktiken under vår workshop. Konkreta verktyg och metod ges så att kunskaperna ska kunna integreras praktiskt i verksamheten.

Målgrupp och Förkunskaper: Seminariet riktar sig till chefer, rekryterare, HR, ledningsgrupper och styrelser. Inga förkunskaper krävs för grundläggande kursen. Fortsättningskurs finns (grundläggande kunskaper krävs).

Omfattning/ Tid: Halvdag och heldag.

Plats: eQuals lokaler, utbildningssal Blå hallen, Vasagatan 11, mitt i city, ett stenkast från Centralstationen och Arlanda Express, hitta hit >> eller enligt överenskommelse

Kursavgift: Enligt offert. I priset ingår lunch, fika, kursmaterial samt kursbevis.

Föreläsare: Gina Sharro, jurist och mångfaldskonsult, eQuals AB.

Gina Sharros kompetens är unik och oslagbar. Hon är utbildad jurist och arbetar sedan 2005 som konsult med utbildning, organisations- och ledarskapsutveckling inom mångfald, jämställdhet och arbetsmiljö, såväl inom privat som offentlig verksamhet. Hon har erfarenhet från medling, fackliga förhandlingar samt processföring i diskriminering- och arbetsrättsliga mål. Gina har författat artiklar, utvecklat verktyg, metoder, utbildat konsulter, certifierar samt utbildar inom Equality and Diversity Management programmet på Lunds Universitet.

[ssba]

Anmäl dig här

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Tjänster

Våra konsulttjänster underlättar verksamheters arbete med att initiera eller utveckla jämställdhet-, mångfald- och arbetsmiljöarbetet, kartlägga verksamheter, upprätta jämställdhet- och mångfaldsplaner, kvalitetssäkra rekryteringsprocesser, utbildningar och ledarskap- och organisationsutveckling.

 

För mer info klicka på Q.

Utbildningar

Vi håller inspirerande och kompetenshöjande föredrag, seminarier och workshops. Vi utbildar ledningsgrupper, HR, personalansvariga och konsulter inom mångfald, jämställdhet, diskriminering och arbetsmiljö. Ni erbjuds även skräddarsydda utbildningar.

 

För mer info klicka på Q.

Expertis

Vi hjälper er att integrera jämställdhet, mångfald och arbetsmiljö i det praktiska arbetet ute i verksamheten samt att uppfylla arbetsgivaransvaret enligt gällande rätt. Ni erbjuds även diplomerande och certifierande utbildningar inom jämställdhet, mångfald och likabehandling.

 

För mer info klicka på Q.