Psykosociala Arbetsmiljön

– Systematiskt Arbetsmiljöarbete

arbetsmiljöFöretag som satsar på arbetsmiljön får inte bara lägre sjukfrånvaro utan även ökad trivsel bland medarbetare och därmed ökad kvalité på varor och tjänster. Man blir attraktivare både som arbetsgivare och leverantör. Detta är en introduktionskurs som ger översikt över den psykosociala arbetsmiljöns omfång och möjligheter.

Utgångspunkten är att människors totala livssituation påverkas genom ett växelspel mellan förhållanden i och utanför arbetet, och att arbetsmiljöns utformning får konsekvenser för de organisatoriska och sociala förhållandena på arbetsplatsen. Kursen speglar de möjligheter medarbetare och arbetsgivare har att förebygga, förbättra och utveckla arbetsmiljön på arbetsplatsen.

Utbildningen varvar teori med praktiska tips på åtgärder ni kan arbeta med. Utbildningen inom arbetsmiljö passar bland annat för er som vill eller redan arbetar med arbetsmiljö och har behov att höja arbetsmiljö kompetensen och engagemanget i organisationen.

Kursmål: Efter introduktionskursen kommer du att ha fått översikt över den psykosociala arbetsmiljöns omfång och möjligheter samt kunskap om hur man förebygger, förbättrar och utvecklar arbetsmiljön. Du får tips och råd om hur ett systematiskt arbetsmiljöarbete går till med målet att uppnå en god arbetsmiljö.

Målgrupp och förkunskaper: Den här kursen riktar sig till chefer, personalansvarig, HR, skyddsombud och andra ansvariga för arbetsmiljöfrågor. Inga förkunskaper krävs för översikts- och grundläggande kursen..

Omfattning/Tid: Halvdag, ca 8.45-12.00 eller enligt överenskommelse.

Plats: eQuals lokaler, utbildningssal Blå hallen, Vasagatan 11, mitt i city, ett stenkast från Centralstationen och Arlanda Express, hitta hit >> eller enligt överenskommelse.

Kursavgift: Enligt offert. I priset ingår lunch, fika, kursmaterial samt kursbevis.

Kurshållare: Annika Johansson, miljökonsult på Miljöstegen och Gina Sharro, jurist och konsult, eQuals AB

Annika Johansson är miljökonsult och ordförande i Miljöstegen samt Svensk Miljö. Annika har mångårig erfarenhet av att tillhandahålla konsulttjänster och utbildning i miljöledning och miljödiplomering för att stödja små och medelstora organisationer i deras miljö hållbarhetsarbete.

Gina Sharros kompetens är unik och oslagbar. Hon är utbildad jurist och arbetar sedan 2005 som konsult med utbildning, organisations- och ledarskapsutveckling inom mångfald, jämställdhet och arbetsmiljö, såväl inom privat som offentlig verksamhet.

[ssba]

Anmäl dig här

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Tjänster

Våra konsulttjänster underlättar verksamheters arbete med att initiera eller utveckla jämställdhet-, mångfald- och arbetsmiljöarbetet, kartlägga verksamheter, upprätta jämställdhet- och mångfaldsplaner, kvalitetssäkra rekryteringsprocesser, utbildningar och ledarskap- och organisationsutveckling.

 

För mer info klicka på Q.

Utbildningar

Vi håller inspirerande och kompetenshöjande föredrag, seminarier och workshops. Vi utbildar ledningsgrupper, HR, personalansvariga och konsulter inom mångfald, jämställdhet, diskriminering och arbetsmiljö. Ni erbjuds även skräddarsydda utbildningar.

 

För mer info klicka på Q.

Expertis

Vi hjälper er att integrera jämställdhet, mångfald och arbetsmiljö i det praktiska arbetet ute i verksamheten samt att uppfylla arbetsgivaransvaret enligt gällande rätt. Ni erbjuds även diplomerande och certifierande utbildningar inom jämställdhet, mångfald och likabehandling.

 

För mer info klicka på Q.